Pyhäinpäivä on Ranskassa tosi tärkeä juhla. Käytiin haudalla ja syötiin sukulaisten kanssa. Juhlittiin samalla suvun mummon 89-vuotispäiviä. Syötiin pot au feu:ta jaa vähän paljon kaikkea muutakin.(lue: törkeästi kaikkea muutakin)
Pot au feu on täällä tosi suosittu ja rakastettu ruoka, jota syödään paljon juhlissa, koska sitä tehdään aina törkeästi samalla kerralla. Siellä on lihaa ja kasviksia ja sen valmistaminen kestää kauan. Lopputulos on tosi hyvää! Kasviksia siinä on esimerkiksi porkkanaa, kaalia, lanttua, mitä vaan sattuu löytymään! Liha on yleensä härkää. Samasta sopasta saadaan samalla alkuruoka; liemi syödään alkuruoka keittona pastan kanssa. Täällä maalla sitä syödään, koska vihannekset saadaan helposti omasta maasta, kaupungeissa se on kallista luksusta.
Postaus tulee vähän jäljessä koska pyhäinpäivä oli viimeviikon torstaina. Perjantai aamuna häipättiin Sables D'olonneen, siitä lisää huomenna ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti